Monday, August 29, 2016

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

ada sedikit terasa dalam hati ni.
tapi keep strong.

Tuesday, August 9, 2016

The Precious One

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

17/1/2016.

Pagi tu macam biasa. Nak cuba ke taknak. Dah lewat dua hari.

Ah lantaklah. Sebab last time lewat sampai 12 hari. Kecewa tak hilang lagi.

Buat je la. Bangun subuh tu aku pon cek la. Tapi hati tak kuat, pergi solat dulu. Nanti bari tengok. Kelakar gila masa tu. Dengan mamai. :D

Eh, macam ada dua line. Tapi pudar. Lepas tu panggil abang sebab nak confirmkan.

Tak ada lah sayang.

Yeke. macam ada tapi pudarrrr sangat.

Haah. Ada tapi tak nampak.

Ok lah. nak buat macam mana. Snap lepas tu gelapkan sebab rasa mcm ada. haha


Tak Puas hati. Petang tu cuba lagi tapi sorang2. >.<


So i decided to ask abang belikan jugak pregnancy test yang lagi besar.

Biar jelas nyata. Ahaha

TADAAAA!


Tak puas hati lagi siap beli yang clearBlue. Buruk perangai selagi tak puas hati masa tu :P


see.. berapa banyak UPT dok beli sampailah beli yang clearblue sbb yakin. haha. hopefully, awak stay strong sayang :)

cukup awak 10 minggu barulah boleh scan sebab masa 6 minggu maluuu sangat. tak nampak apa-apa sampai rasa down dan sedih. haha



i am really glad and thanks to Allah for having you sayang.

And for husband, thank you for keep patience when i am sad, when people keep asking

"kau bila nak ada anak?"



p/s sambung entry baru nantilah

Monday, August 8, 2016

Dari Hati

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

Can't believe that I am yours now!

I love you for no reason abang. No reason because I really love eternally. There is no reason for me to fall in love with you. I just love you so much :)
Thanks for being my side no matter how sad, happy, ugly an pretty i am <3 span="">

Friday, February 26, 2016

BERKONGSI BAHAGIA

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.







I am gonna be a mommy in next 8months




wish me to be healthy :)





Sunday, May 10, 2015

bersihkan blog

story-mory by mariatul yang kepoh dan bijak.

tetiba je post sebelum ni update gambar tanpa ayat kan?! haha
serius kot. lama aku tak update blog ni.
hampir terlupa aku ada blog.
in the mean time, my life changed almost 180degree.
jom aku senaraikan. kira merangkumi je lah sepanjang aku tak update blog ni. :P

  • I quit the master. Sedih but there is personal reasons. susah nak explain. only my partner knows what happened.
  • I quit and resigned as a Research Officer dekat Institute of Hydrogen Economy. Since aku pon kontrak dekat sana.Sedih tinggal kak Husna, Lyana dan Kak Sal.
Rindu gila dorang. Last lepak masa bagi kad kahwin :P

  • Aku kerja sebagai Project Engineer. Start bulan 10. Chaos life habes masa tu. Hidup ala-ala tak teratur. The truth is, I can't be an Engineer mcm my partner. hehe.
  • Dapat interview sebagai Penguasa Kastam. Gred W41 seminggu lepas kerja engineer. Interview yang sempoi sangat. I am happy sebab interviewer sangat best. lucky me.
  • Calon simpanan. Dah sedih sebab kena kerja lama la sebagai engineer. aaaahhh
  • 1 Januari 2015. Intake Penguasa Kastam Gred W41 Siri 1/2015. Lapor diri 26 Januari. Alhamdulillah. Dapat balik kerja tetap. Government. Syukur sangat.
Lapor diri dengan muka yang blergh. HAHA.
  • My brother dah nikah dan kahwin pada 14 Mac 2015. Sedih tak dapat attend wedding dia dekat Perak. Isteri dia Cantik! :)(tapi takde gambar wedding die pulak dalam laptop ni)
  • Tamat latihan sebagai Penguasa Kastam pada 17 Mac 2015. and i come back dimana 10 hari lagi nak kahwin! haha.
Abaikan muka over eksaited -_-

  • anddd kemucak dalam post kali ni adalah wedding sendiri on 28 Mac 2015! :P alhamdulillah, semua berjalan dengan sangat lancar. mungkin ada beberapa impian tak dapat. tapi syukur semua selesai. it was a sad moment bila semua sedekahkan alfatihah untuk arwah abah. :(




dah halal :)

p/s: Alhamdulillah. 1/8/2012-29/8/2014-28/3/2015-2/5/2015 :*